fbpx

Ce carti despre fotografie se gasesc in magazine

 

Intodeauna am fost de parere ca este benific pentru cariera oricarui fotograf sa investeasca cat poate de mult in educatie. Suntem privilegiati pentru ca putem alege dintr-o varietate de carti extraodinare. In ultimele zile am rascolit majoritatea magazinelor online si vreau sa va arat si voua ce carti am gasit.

1. Despre fotografie | Susan Sontag

”Publicată în 1977, Despre fotografie câştigă premiul National Book Critics Circle Award for Criticism, devenind ulterior un bestseller al autoarei. Washington Post consideră volumul „o analiză splendidă a schimbărilor pe care fotografia le-a generat în felul noastru de a privi lumea şi de a ne privi pe noi înşine, în ultimii 140 de ani“. Perspectiva critică inovatoare asupra fotografiei propusă de Susan Sontag în acest volum pune sub semnul întrebării contextele morale şi estetice ale acestei forme de artă. Mai multe despre aceasta carte puteti gasi pe site.”

2.Lumina si iluminarea – Scoala de fotografie | Michael Freeman

”Lumina şi iluminarea sunt elemente fundamentale şi interesante ale fotografiei. Lumina este un adevărat limbaj fotografic.  Invăţarea acestuia este esenţială în construirea propriului repertoriu de abilităţi fotografice. Învață nu numai să „vezi“ lumina, cu toate subtilitățile ei. Invatasa  înțelegi lumea așa cum o percepe aparatul de fotografiat. Renunță la tehnologia digitală automată și învață să controlezi fotografia pentru a-ți putea manifesta pe deplin creativitatea.Cu ajutorul cărții de față vei începe să apreciezi și să știi cum să profiți de culoarea diferitelor surse de lumină, de lungimea și densitatea umbrelor, de unghiurile luminii, de momentul zilei şi aşa mai departe. Vei vedea cum un subiect sau un loc aparent anoste într-o anumită lumină pot fi transformate spectaculos doar prin schimbarea unghiului sau a intensității.”

3. Fotografia de nunta | Bill Hurter

”Autorul redă părerile unor profesionişti în domeniu. Ofera detalii tehnice legate de alegerea celor mai bune echipamente. Subliniaza rolul implicării afective a fotografului în lucrul cu participanţii la evenimentul mult aşteptat – nunta. Cititorul află detalii legate de cerinţele de iluminat, gestionarea culorilor, fotografierea cuplurilor sau a unor grupuri mai mari.
De la realizarea unor portrete formale într-o biserică slab luminată, până la imagini pline de viaţă, imortalizate în timpul petrecerii tumultoase, de la portrete de mireasă deosebite, până la grupuri artistic fotografiate, toate le puteţi vedea şi admira în cartea Fotografia de nuntă – 100 de tehnici de la profesionişti.

Cartea, ilustrată cu o mulţime de fotografii artistice, poate constitui o sursă de inspiraţie nu numai pentru fotografi, ci şi pentru viitori miri care, văzându-le, îşi vor putea formula mai uşor aşteptările legate de albumul foto personal.”

4.Nunta visurilor tale | Ratkai Tímea

Nu este o carte despre fotografie, dar mi se pare ok de citit pentru fotografii de nunta. Daca nu doriti sa o cititi, recomandati-o mireselor cu care veti colabora. Sigur le va prinde bine. In aceasta carte vor gasi tot ce trebuie sa stie pentru organizarea unei nunti perfecte.

5. Atlasul frumusetii | Mihaela Noroc

,,Mihaela Noroc a călătorit în peste 50 de țări, fotografiind femei din toate mediile sociale. Demersul tinerei românce a devenit faimos în întreaga lume și s-a transformat într-o carte de succes publicată în mai multe limbi.”

6.Fotograful creator |Andreas Feininger

Oricine poate sa faca o fotografie draguta, dar, pentru ca aceasta sa fie buna, cel care apasa declansatorul trebuie sa…(gasiti toata descrierea in site)

7. Fotografierea copiilor |Leonie Ebbert, Jens Bruggemann

”Pas cu pas, veţi fi iniţiaţi cum să realizaţi fotografii reuşite în propria locuinţă, în aer liber, în mijlocul familiei, dezvăluindu-vi-se în acelaşi timp o sumedenie de trucuri pentru a capta atenţia celor mici şi a-i motiva pentru şedinţele foto.”

8. 100 de fotografii care au schimbat lumea |Margherita Giacosa

O carte-album de colectie cu cele mai importante 100 de fotografii din istoria lumii si descrierea istoriei acestora.

Momente mărețe din istorie imortalizate în 100 de fotografii!

9. In spatele camerei – Laura Magni

”Cartea de fata prezinta marii maestri ai fotojurnalismului secolelor XX si XXI, aducandu-le laolalta cele mai emblematice imagini. Ea spune povestea unor femei si barbati care, cadru dupa cadru, au captat esenta vremii lor in cel mai captivant mod cu putinta.”

As fi tare incantat daca veti lasa in comentariu o carte despre fotografie care merita citita si de unde o putem cumpara. O voi adauga in acest articol!

Mihai Roman, Povestitorul de nunti.

Lasă un comentariu