fbpx

Cand se redeschid restaurantele

ULTIMA ORA:

Restaurantele vor fi deschise în trei etape, începând cu terasele acestora. Apoi cu spațiul interior doar la jumătate din capacitate , ulterior, în a treia etapă, cu întregul spațiu. Toate acestea  decise ieri la Guvern, în discuția dintre reprezentanții HoReCa și premierul Ludovic Orban. Când anume vor fi deschise localurile va fi stabilit undeva la jumătatea lunii mai, a declarat pentru Profit.ro Dragoș Petrescu. Președintele HORA (asociația restaurantelor din România), prezent la discuție.

Masuri de protectie

Patronatele din industrie au cerut ca terasele să fie deschise măcar la 1 iunie.  Premierul nu a dat încă un răspuns la această solicitare. Indiferent de data deschiderii, proprietarii localurilor vor aplica o serie de măsuri de protecție, anunțate anterior.
„Cel mai important lucru este că discuția a fost constructivă. Premierul a înțeles că prelungirea interdicțiilor pentru hoteluri și restaurante este foarte dificilă pentru industrie. Angajații nu mai pot sta acasă încă 1-2 luni.

elefant.ro

Au fost discutate 12 puncte și va avea loc o nouă întâlnire între reprezentanții Horeca și premier.  Se va stabili exact când se deschid restaurantele. Pe 15 mai nu se vor deschide nici restaurantele și nici terasele, urmând ca toate acestea să se deschidă ulterior, în valul doi de relaxare, și asta nu total, ci în trei etape”, a explicat Dragoș Petrescu.

Au fost însă deja agreate cu premierul Orban trei etape de deschidere a deschidere. Mai întâi vor fi deschise terasele, apoi interioarele, cu 50% din capacitate, și ulterior vor fi deschise la capacitate integrală. Deși hotelurile nu au fost închise, restricțiile de circulație pentru persoane le-au făcut să nu își poată desfășura activitatea. Practic, hotelurile nu au fost supuse restricțiilor, dar proprietarii acestora le-au închis singuri. Neavând clienți „Din 15 mai va fi o deschidere limitată, cu declarații de deplasare ale turiștilor, urmând ca Guvernul să clarifice modul în care pot circula turiștii. Săptămâna viitoare vor fi clare aceste norme de deplasare a turiștilor”, a precizat Petrescu.

noriel.ro%20

sursa: Profit.ro

Lasă un comentariu